Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Οι αγανακτισμένοι όλου του κόσμου ενώνουν τις φωνές τους. 15.10.2011 18:00



Στις 15 Οκτωβρίου δίνουν ραντεβού για διαδηλώσεις οι «Αγανακτισμένοι» σε ολόκληρο τον κόσμο. Δικτυακός τόπος με τον ονομασία «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» παρουσιάζει έναν χάρτη με περισσότερες από 400 κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες τη συγκεκριμένη ημέρα σε τουλάχιστον 45 χώρες.

Από την Τανζανία ως τη Χαβάη, περνώντας από το κίνημα «Καταλάβετε τη Νέα Υόρκη» (Occupy Wall Street), κόκκινες κουκκίδες σημειώνουν τα σημεία όπου...
αναμένεται να συγκεντρωθούν οι «Αγανακτισμένοι» σε κάθε γωνιά του πλανήτη για μία παγκόσμια, ειρηνική διαδήλωση.

Πρωτοπόροι του κινήματος, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάϊο, είναι οι ισπανοί, οι οποίοι έχουν απευθύνει κάλεσμα για διαδηλώσεις στις 15/10 σε όλη την Ισπανία, ενώ εκφράζουν την ελπίδα την ίδια ημέρα να πραγματοποιηθούν ανάλογες κινητοποιήσεις σε χώρες ανά την υφήλιο. Ήδη οι Ιταλοί μαθητές, φοιτητές και καθηγητές που διαδήλωσαν την Παρασκευή σε 90 πόλεις της Ιταλίας, έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους για τις 15 Οκτωβρίου.

Ο εκπρόσωπος της ισπανικής πλατφόρμας Democracia Real Ya!, που διοργάνωσε το συλλαλητήριο της 15ης Μαΐου , Χον Αγκίρε Σους, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων: «Είμαστε χαρούμενοι που η Νέα Υόρκη έχει κερδίσει μεγαλύτερη δημοσιότητα». Και πρόσθεσε ότι αυτή η κινητοποίηση δείχνει ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνο την Ισπανία, αλλά όλο τον κόσμο, διότι η κρίση είναι παγκόσμια και οι αγορές δρούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Ενωμένοι με μία μόνο φωνή, θα δώσουμε στους πολιτικούς και τις οικονομικές ελίτ που υπηρετούν να καταλάβουν ότι πλέον είμαστε εμείς, ο λαός που θα αποφασίσουμε το μέλλον μας» αναφέρει ένα μανιφέστο που εγκρίθηκε από τη συνέλευση της Μαδρίτης στις 30 Σεπτεμβρίου.

star.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου