Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΝΑΔΑΣ: Επίθεση στην διάταξη περί «λόγου μίσους», που έχει καταδικάσει χριστιανούς και «συντηρητικούς» επειδή δεν σκέφτονται ‘πολιτικά ορθά’




ΚΟ: Την ίδια ώρα που η χώρα μας συμμορφούμενη στις επιταγές της οργουελιανής Νέας Τάξης, με την απαραίτητη αστυνομία σκέψης της και το απαραίτητο ‘newspeak’ της,ανάβει το «πράσινο φως» για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση εκδηλώσεων «ρατσισμού», «ξενοφοβίας» και «ομοφοβίας» (όπου η περίφημη«εχθροπάθεια» αντικαταστάθηκε με τον όρο «μίσος», για να ταιριάζει λέει, και στο «hate», που περιλαμβάνεται στην απόφαση-πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης) οι Καναδοί ‘καμένοι’ από την πολλή «καταπολέμηση», περνάνε στην αντεπίθεση, ζητώντας αυτά που έπρεπε να είναι αυτονόητα σε μία δημοκρατική και όχι οργουελιανή κοινωνία. Την ελευθερία στην έκφραση. Η οποία - σύμφωνα με τα όσα έχει αποδείξει η ΠΡΑΞΗ στις "δημοκρατικές" δυτικές κοινωνίες - χαρίζεται άπλετα σε όσους επιτίθενται με μίσος και χυδαιότητα σε έθνος, φυλή, οικογένεια και (χριστιανική) θρησκεία, αλλά απαγορεύται σε όσους τα υπερασπίζονται και αντ’ αυτού τους παρέχεται απλόχερα η…τιμωρία.
Οττάβα, 12 Οκτωβρίου 2011 (LifeSiteNews.com) – Ένα νομοσχέδιο που ετοιμάστηκε από ιδιώτες εισάγεται στην καναδική Βουλή των Κοινοτήτων και έχει ως στόχο να διαγράψει την αμφιλεγόμενη διάταξη περί «λόγου μίσους» (hate speech) του νόμου περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει χρησιμοποιηθεί για να σιωπήσει τους Χριστιανούς και τους συντηρητικούς οι οποίοι εκφράζουν «μη πολιτικά ορθές» απόψεις.
«Δουλεύω με τους συναδέλφους μου και προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι θα κάνουμε κάποιες αλλαγές σε ένα νομοθέτημα που είναι ελαττωματικό και - ειλικρινά - έχει κακοποιηθεί τα τελευταία χρόνια», δήλωσε στη Sun News, ο συντηρητικός βουλευτής Brian Storseth (Westlock- StPaul, AB), ο οποίος εισήγαγε το νομοσχέδιο.
Το νομοσχέδιο Bill C-304 προτείνει να διαγραφεί το τμήμα 13 του καναδικού νόμου περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (CHRA) και να εξασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει «παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης», όπως κατοχυρώνεται από το Καναδικό Χάρτη Δικαιωμάτων και Ελευθεριών. Έλαβε την πρώτη ανάγνωσή του στις 30 Σεπτεμβρίου, 2011.
Οι επικριτές του άρθρου 13 έχουν από καιρό υποστηρίξει ότι η ρήτρα που δημιουργεί είναι το ακριβές ισοδύναμο με ένα«έγκλημα σκέψης». Η διάταξη ορίζει μια διακριτική πρακτική αναφέροντας : «κάθε θέμα που είναι πιθανό να εκθέσει ένα ή περισσότερα πρόσωπα σε μίσος ή περιφρόνηση» αν το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που επηρεάζονται «αναγνωρίζονται βάσει της απαγόρευσης των διακρίσεων».
Το 2008, η Καναδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (CHRC) προσέλαβε τον εμπειρογνώμονα καθηγητή του συνταγματικού δικαίου Richard Moon για να εξετάσει το τμήμα 13 του Νόμου. Στην έκθεσή του, ο Moon σύστηνε ότι το κεφάλαιο 13 πρέπει να καταργηθεί.
Εάν περάσει ο Bill C-304 θα βγάλει έξω επίσης το άρθρο 54 του νόμου, την επιβολή ποινής για όσους έχουν καταδικαστεί για παράβαση του κεφαλαίου 13.
"Εδώ έχουμε να κάνουμε πραγματικά με την ελευθερία του λόγου στη χώρα μας και την αντίσταση στη τυραννική γραφειοκρατία που θέλει να λογοκρίνει τον λόγο στη χώρα μας", δήλωσε ο Storseth ονομάζοντας «την ελευθερία του λόγου» ένα "θεμελιώδες υπόβαθρο της κοινωνίας μας."
«Αν δεν έχουμε την ελευθερία του λόγου, τι ωφελεί να έχουμε άλλες ελευθερίες που σχετίζονται με αυτή; Τι ωφελεί η ελευθερία των συναθροίσεων ή της θρησκευτικής ελευθερίας, αν δεν βρίσκεται η ελευθερία του λόγου στην πρώτη θέση; "
Ο Επίσκοπος Fred Henry του Calgary υποστηρίζει το νομοσχέδιο του Storseth. Ο επίσκοπος ήρθε αντιμέτωπος με καταγγελίες το 2005, επειδή υπερασπίστηκε τον ‘παραδοσιακό γάμο’ (άντρα - γυναίκας) σε μια ποιμαντική επιστολή.
"Στον Καναδά, δεν συλλαμβάνουμε ανθρώπους που είναι «πιθανό» να παρανομούν. Ο νόμος θα πρέπει πραγματικά να σπάσει", δήλωσε ο επίσκοπος Henry στο Catholic Register, αναφερόμενος στην αμφιλεγόμενη διατύπωση του άρθρου 13.
«Πιστεύω ότι οι καταγγελίες που υποβλήθηκαν εναντίον μου ήταν μια προσπάθεια να με εκφοβίσουν και να με φιμώσουν, και στην πραγματικότητα, η υποβολή των καταγγελιών αυτών συνιστούσε παραβίαση του δικαιώματός μου, της ελευθερίας της έκφρασης και της θρησκευτικής ελευθερίας που διασφαλίζεται από το Χάρτη των Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας ", δήλωσε ο επίσκοπος Χένρι.
Κατά τα τελευταία 15 χρόνια, αποφάσεις από διάφορες επιτροπές δικαιωμάτων του ανθρώπου έχουν κυνηγήσει ποινικά όποιον υπερασπίζεται τις παραδοσιακές χριστιανικές αξίες.
Σε Δήμαρχους έχουν επιβληθεί πρόστιμα επειδή αρνήθηκαν να διακηρύξουν ημέρες ‘Gay Pride’! Ένας δάσκαλος είχε διωχθεί επειδή έγραψε, εκτός σχολείου (στο facebook), σχόλια εναντίον της ομοφυλοφιλίας. Σε κάποιον άλλον που είχε εργαστήριο εκτυπώσεων επιβλήθηκε πρόστιμο για την άρνηση να εκτυπώσει έντυπα για μια ομάδα ομοφυλόφιλων ακτιβιστών. Ένας πάστορας σύρθηκε στα δικαστήρια για την έκδοση μιας επιστολής σε μια τοπική εφημερίδα που αποκαλούσε την φιλο-ομοφυλοφιλική λογοτεχνία "ψυχολογικά και φυσιολογικά επιζήμια" για τα μικρά παιδιά.Και ακόμα ένα πολιτικό κόμμα τιμωρήθηκε για την προώθηση της χριστιανικής διδασκαλίας σχετικά με την ομοφυλοφιλία.
«Πρέπει πραγματικά να συμμετάσχουν οι Καναδοί σε αυτό», δήλωσε ο Storseth.
"Οι Καναδοί έχουν την ευκαιρία να έχουν μια φωνή. Θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι η φωνή τους ακούγεται. Θα πρέπει να στείλουν e-mail ή και να τηλεφωνήσουν στους τοπικούς βουλευτές τους και να τους κάνουν να γνωρίσουν πόσο σημαντικό είναι γι’ αυτούς. "
Ο Storseth ελπίζει ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στις αρχές του Νοεμβρίου και ότι η πρώτη ψηφοφορία θα λάβει χώρα στο τέλος του μήνα.
"Θα εργαστώ πολύ σκληρά ώστε η ελευθερία του λόγου να μην είναι μία έννοια στρατευμένη για κάποιο σκοπό."
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου